• +420 731 159 137

Coconut Oil 400g extra virgin OstroVit

Coconut Oil 400g extra virgin OstroVit

Coconut Oil 400g extra virgin OstroVit

Cena: 239
Jednotková cena: 59.75 Kč / 100g
DPH: 15%, Cena bez DPH: 208 Kč
Dostupnost: Skladem
Výrobce: OSTROVIT

kokosový olej - extra panenský

PŘEDNOSTI VÝROBKU: Má jemnou vůni a chuť kokosu. Za studena lisovaný, nerafinovaný, nefiltrovaný a nečištěný. Je zdrojem lehce stravitelných, snadno vstřebatelných tuků. Urychluje látkovou výměnu a tím pomáhá snižovat váhu. Neukládá se v těle v podobě tukové tkáně. Ideální pro osoby dodržující dietu, sportovce, malé děti, alergiky. COCONUT OIL EXTRA VIRGIN je přírodní produkt získány z kokosové dřeně. Vyrábí se lisováním za studena (do 40°C), je nerafinovaný, nefiltrovaný a nečištěný. Je považován za nejzdravější oleje vzhledem k velkému obsahu živin a kyseliny laurové. Má příznivý vliv na fungování téměř všech systémů a orgánů v těle.

Podporuje imunitní systém těla. Má silné antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky.

Kokosový olej stimuluje absorpci vápníku, hořčíku, železa. Zlepšuje látkovou výměnu, a tím pomáhá snižovat váhu. Neukládá se v těle ve formě tukové tkáně. Má pozitivní účinek na nervový a imunitní systém. Ideální pro ty, kteří jsou na dietě, pro sportovce a malé děti. Vhodné pro vegetariány a alergiky.

Přítomnost mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem ho činí lehce stravitelným. Doporučuje se pro lidi s poruchou vstřebávání tuků, onemocněním slinivky, celiakií a chronickými průjmy.

Nerafinovaný rostlinný kokosový olej má krásnou, lehkou vůni a jemnou chuť kokosu. Je to vynikající přísada do jídel a pečiva. Kokosový olej je vhodný k tepelnému zpracování potravin při vysoké teplotě vzhledem k vyššímu bodu varu (177 °C), což je vynikající pro smažení a pečení. V důsledku toho nedochází při zahřátí k procesu oxidace a vzniku tzv. trans formy mastných kyselin, která je pro tělo škodlivá (ke vzniku trans formy může dojít např. v případě některých typů olivového oleje). 

Díky svým jedinečným vlastnostem, krásné vůně a vysokému obsahu živin se používá také v kosmetice. Hluboce hydratuje a vyživuje pokožku a vlasy. Hodí se dobře jako krém k hydrataci pro suchou. Navíc silné antibakteriální vlastnosti kyseliny laurové mohou být použity efektivně a přirozeně při léčbě akné.

PŘEDNOSTI VÝROBKU:

  • Má jemnou vůni a chuť kokosu.
  • Za studena lisovaný, nerafinovaný, nefiltrovaný a nečištěný.
  • Je zdrojem lehce stravitelných, snadno vstřebatelných tuků.
  • Urychluje látkovou výměnu a tím pomáhá snižovat váhu.
  • Neukládá se v těle v podobě tukové tkáně.
  • Ideální pro osoby dodržující dietu, sportovce, malé děti, alergiky.

COCONUT OIL EXTRA VIRGIN je přírodní produkt získány z kokosové dřeně. Vyrábí se lisováním za studena (do 40°C), je nerafinovaný, nefiltrovaný a nečištěný. Je považován za nejzdravější oleje vzhledem k velkému obsahu živin a kyseliny laurové. Má příznivý vliv na fungování téměř všech systémů a orgánů v těle.

Podporuje imunitní systém těla. Má silné antibakteriální, antivirové a protiplísňové účinky.

Kokosový olej stimuluje absorpci vápníku, hořčíku, železa. Zlepšuje látkovou výměnu, a tím pomáhá snižovat váhu. Neukládá se v těle ve formě tukové tkáně. Má pozitivní účinek na nervový a imunitní systém. Ideální pro ty, kteří jsou na dietě, pro sportovce a malé děti. Vhodné pro vegetariány a alergiky.

Přítomnost mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem ho činí lehce stravitelným. Doporučuje se pro lidi s poruchou vstřebávání tuků, onemocněním slinivky, celiakií a chronickými průjmy.

Nerafinovaný rostlinný kokosový olej má krásnou, lehkou vůni a jemnou chuť kokosu. Je to vynikající přísada do jídel a pečiva. Kokosový olej je vhodný k tepelnému zpracování potravin při vysoké teplotě vzhledem k vyššímu bodu varu (177 °C), což je vynikající pro smažení a pečení. V důsledku toho nedochází při zahřátí k procesu oxidace a vzniku tzv. trans formy mastných kyselin, která je pro tělo škodlivá (ke vzniku trans formy může dojít např. v případě některých typů olivového oleje). 

Díky svým jedinečným vlastnostem, krásné vůně a vysokému obsahu živin se používá také v kosmetice. Hluboce hydratuje a vyživuje pokožku a vlasy. Hodí se dobře jako krém k hydrataci pro suchou. Navíc silné antibakteriální vlastnosti kyseliny laurové mohou být použity efektivně a přirozeně při léčbě akné.

Nutriční hodnoty 100 g
Energetická hodnota 3 467 kJ / 828 kcal
Tuky 92 g (131%) *
      z toho nasycené mastné kyseliny 87 g (435% *)
      z toho mono-nenasycené 4 g
      z toho polynenasycené mastné kyseliny 1 g
Sacharidy 0 g
     z toho cukry 0 g
Bílkoviny  0 g
Sůl 0 g


* Referenční příjem průměrného dospělého člověka (8400 kJ / 2000kcal).

Příprava:
Způsob přípravy závisí na použití.